Homeopatia

homeopatia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Homeopatia, czy pomaga?

Tytuł: Homeopatia, czy pomaga?
Autor:Anka
15.2.2011, 13:18
co myślicie na temat homeopatii, ja ją stosuje od miesiąca podobno skutki są dopiero po 6 miesiącach, coo tym sądzicie??

Autor:Bartek
15.2.2011, 14:54
Już kiedyś padło takie pytanie. Tak jak ze wszystkim jest to sprawa indywidualna, jednym pomoże innym nie..

Autor:klara
16.2.2011, 08:34
Jestem po pobycie w szpitalu, wyszedłem w gorszym stanie niż przyszedłem. Mam łuszczyce stawową, lecze się od 7 lat, dwa razy byłam w szpitalu, jestem już zmęczona ciągłym smarowaniem. Jestem osobą sceptyczną, ale dostałam kontakt do homeopaty od osoby której właśnie on pomógł. Okazał się rosjaninem, kazał mi zaprzestać leczenia maściami, przeprowadził wywiad(taka forma psychoterapii), dał leki hoemapatyczne, i powiedział że nastąpi znaczne pogorszenie. w miejscach gdzie się smarowałem nastąpiła eksplozja, ale nie przejmuje się tym, dodam że nie używałam żadnych sterydów. Podobno przyczyny tej choroby tkwią w podświadomości, i poprzez psychoterpie można zgłębić ten powód. Przyczyny tkwią w dużej części w dzieciństwie, i dlatego tak trudno je sobie uświadomić. Organizm osoby chorej dąży do autodestrukcji. Podobno jesteśmy osobami którzy nie akceptują własnej osoby, często uważamy się za gorszych. Homeopata dość dobrze zgłębił moją osobowość, dlatego mam do niego dużo zaufania niż miałam o lekarzy. Zastosował też dietę, mam nie jeść : wieprzowiny, cytrusów, nie pić: alkoholu, mięty, kawy. Mam zamiar wytrwać bez maści przez rok, powiedział on że łuszczyca nie nadaje się do leczenia tradycyjnego, sprawiał wrażenie osoby która jest pewna swoich poczynań, sprawił że w końcu komuś uwierzyłam. co o tym wszystkim myślicie? a i mam pytanie czy mogę zastosować lek na ból głowy zwykły przy tych lekach homeopatycznych i najlepiej jaki, który działa najszybciej?

Autor:jacek
16.2.2011, 11:46
taka wizyta u homeopaty na pewno nie zaszkodzi a moze pomoc moj kolega tez byl i mu pomoglo mu w chorobie a ból głowy jedyne co mi przychodzi to Pyralgina najszybciej działa pozdrawiam

Autor:gabi
17.2.2011, 09:13
nie wiem czy leki homeopatyczne można łączyć z normalnymi ale zgadzam się z kolega, że pyralgina jest dobra na to i szybko działa, a co do wizyty u homeopaty to wiem, że potrafi pomóc ale też trzeba być pod stałą kontrolą lekarza

Autor:franek
17.2.2011, 13:28
tutaj musze sie zgodzic z kolezanka ze przy wszystkich schorzeniach i leczeniu homeopatycznym trzeba byc pod stala kontrola lekarza prowadzacego bo roznie to bywa...

Autor:Toto
29.7.2011, 13:57
nie ma żadnych badań że to leki bzdura i szamaństwo

Autor:Toto
29.7.2011, 13:59
Andrzej Gregosiewicz Profesor zwyczajny, kierownik Katedry i Kliniki Ortopedii Dziecięcej Uniwersytetu Medycznego w Lublinie. Od 2001 roku prowadzi walkę z oszustwami leczniczymi typu homeopatii, bioenergoterapii, radiestezji i innymi rodzajami tzw. \\\"medycyny alternatywnej\\\". Opublikował na ten temat ponad 80 artykułów w mediach papierowych i elektronicznych. Jest ?ojcem chrzestnym? akcji medialnej przeciwko homeopatii. W 2008 roku, głównie na skutek Jego konsekwentnej działalności publicystycznej oraz wygrania procesu sądowego z Izbą Gospodarczą Farmacja Polska oraz producentami \\\"leków\\\" homeopatycznych, rozpoczęła się szeroka debata publiczna na temat wartości leczniczych tego sposobu terapii. Jest członkiem-założycielem Klubu Sceptyków Polskich. W 2011 roku Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, na wniosek prof. Andrzeja Gregosiewicza, rozpoczął - bezprecedensową w Europie - procedurę wyjaśniającą, czy homeopatyczny koncern Boiron (filia w Polsce) nie prowadzi praktyk niezgodnych ze zbiorowym interesem konsumentów.

Autor:
4.11.2011, 10:42
I jakie wnioski? Muszę przyznać, ze głęgoko mnie zastanawia mocno agresywna postawa przeciwników homeopatii...

Autor:chemik
24.4.2012, 14:37
Ta postawa wynika z braku zgody na oszustwo i związane z tym zagrożenie dla zdrowia i życia ludzi. Homeopatia to bzdura!

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

homeopatia_ciekawostki

Ciekawostki

Akupunktura
Technika leczenia wywodzi się ze Wschodu. Wszystkim zazwyczaj kojarzy się ze starożytnymi Chinami. Wszelkie dowody wykazują, iż była stosowana przynajmniej przez ostatnich 5000 lat. Obecnie obserwujemy także w Polsce rozwój ośrodków, stosujących akupunkturę.

Czy wiesz, że...

Medycyna chińska
O moksybucji warto wiedzieć tylko tyle, że łączy ona w sobie elementy akupunktury i ziołolecznictwa. Do tego zabiegu wykorzystuje się bowiem igły do akupunktury i pali się specjalne mieszanki ziołowe.

Polecamy

Akupresura
Akupresura to dziś jedna z najstarszych metod leczenia alternatywnego. Powszechnie znana jest też jako refleksoterapia i wywodzi się z chińskiej sztuki leczenia dotykiem.

Archiwum

Polpharma znana z leku przeciwbólowego i przeciwgorączkowego jakim jest Pyralgina na rynku jest obecna już od 75 lat. Firma cieszy się dużym zaufaniem zarówno w gronie lekarzy jak i pacjentów. Oprócz leków wytwarza on również substancje farmakologiczne i leki parenteralne. Specjalnością firmy są leki neurologiczne i kardiologiczne. Obecnie planuje ona wejście na rynek biotechnologiczny.